Vinko Dragović: Preuzmite odgovornost i okrenimo stranicu naprijed
img

12.05.2017.

Žao mi je što je NK Neretva službeno izbrisana iz registra, ali bez obzir na pravni oblik, preživjela je NK Neretva sve pa će i ovu situaciju. U to ne sumnjam. Pravno gledajući stvoriti će se novi subjekt ili udruga te će se Neretva za dvije godine opet naći u trećoj ligi ako tamo kvalitetom pripada. Ali moram priznati, nije mi u fokusu toliko profesionalni nogomet niti je presudno u kojoj će Neretva ligi biti, prepustimo to nogometu, koliko me zanimaju svi uzrasti djece koja treniraju u Neretvi i koji su njezina srž i srce.

Složiti ćemo se da su sve prethodne uprave unatrag 30-ak godina pa i današnja bile svjesne problema u kojem se nalazi NK Neretva a nisu reagirali. Svi su znali da je NK Neretva u blokadi od strane određenih vjerovnika i umjesto da se problemu pristupi od njega se je bježalo. Bilo je lakše probleme pospremiti ispod tepiha i ići linijom manjeg otpora. Bilo je lakše ostaviti neriješene probleme i kreirati paralelni sistem i na taj način funkcionirati. Provjereni hrvatski model koji je uništio i puno više od same Neretve.

I to bi tako do vječnosti funkcioniralo da se u međuvremenu nije promijenio stečajni zakon koji je omogućio efikasnije brisanje neaktivnih pravnih osoba i udruga koje se duže vrijeme nalaze u blokadi. Možda je u jednom trenutku to netko i zloupotrijebio ili nije, nebitno je. Ako jest, njima na savjest. Jedino bitno jest da niste ništa učinili da to promijenite i da NK Neretvu maksimalno zaštitite. I onda se problem vratio kao bumerang, a tada je već bilo kasno.

Ono što najviše zamjeram Vama, poštovani gosp. Komazin, jest NETRANSPARENTNOST. Kada ste preuzimali vlast u gradu Metkoviću morali ste znati u kojem se stanju nalazi NK Neretva i znali ste. Vaša obveza je bila obavijestiti i upoznati građane sa trenutnim stanjem, javno prikazati financijske izvještaje i upozoriti javnost na probleme te ih onda uz pomoć svoje pravne službe i rješavati. Imali smo pravo znati jer mi taj klub financiramo. Nitko vam na tome ne bi zamjerio. Ovim pokazujete da je vaša riječ TRANSPARENTNO demagogija i da niste drugačiji od vaših prethodnika koji su radili na isti način. Druga stvar koju vam zamjeram je NEMAR. Niste vodili računa. Mislili ste da tako može zauvijek, ali zakoni i okolnosti se mijenjaju.

Molim članove Uprave da izdaju službeno izvješće i upoznaju građane što se je dogodilo, što se događa i posebno bitno koji su slijedeći koraci i planovi po pitanju NK Neretve s ciljem da se ova situaciju počne rješavati u pozitivnom smjeru. Mi građani želimo znati! Isto molim i gosp. Petrova te gđu. Ujdur koji predstavljaju ili su predstavljali Grad Metković. Ovo je i njihov problem.

Poštovani gosp. Komazin, upravo zbog ovih činjenica bio bi red a i pokazali biste svoju veličinu i ozbiljnost kada biste kao odgovorna osoba tj. predsjednik kluba koji više ne postoji stavili svoj mandat na raspolaganje i povukli se, te kada biste priznali: da, pogriješili smo, nismo vodili računa, krivo smo procijenili, ali nismo imali zle namjere jer volimo Neretvu i u to ne sumnjajte. I ne sumnjamo. Ali smatramo da NK Neretva može i bolje!